08 January 2011

τσάι και τηλεπάθεια

Τρεις ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, στέλνω sms σε φίλο να του πω ότι μπορεί να πάω σε κάποιο μπαρ πιο αργά κι αν θέλει να έρθει να μας βρει, προσθέτοντας «αν και εύχομαι το 2011 να σε βρει στο κρεβάτι» και εννοώντας κάθε λέξη. Απάντηση δεν πήρα. Το επόμενο βράδυ, πρώτο ποτό της χρονιάς στον Αντρέα. Μόλις έχω κάτσει στην μπάρα, γυρίζω δίπλα μου και βλέπω τον προαναφερθέντα φίλο. Μετά τα φιλιά και τις ευχές, μου λέει ότι δεν μου απάντησε επειδή πράγματι το '11 τον βρήκε στο κρεβάτι. (Δεν έπαθε λουμπάγκο: μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τρία ποστ πριν ήθελε μια γυναίκα στο κρεβάτι του τώρα.)

Χτες, ανεβαίνοντας την Ασκληπιού για να πάω στο παρτάκι που έκανε ο ίδιος πάντα φίλος, από συνήθεια ρίχνω ματιές στα μπαρ μπας και δω κάποιον γνωστό. Στο δεύτερο μπαρ μένω στήλη άλατος, γιατί βλέπω φίλο αγαπημένο που ζει μόνιμα στη Νορβηγία. Έχει κατέβει για τις γιορτές και την άλλη μέρα γυρίζει πίσω· είναι η πρώτη φορά που δεν δίνει το παρών όταν έρχεται Ελλάδα. Τον σκεφτόμουν έντονα αυτές τις μέρες, καθώς ξέρω ότι πάντα έρχεται τα Χριστούγεννα, αλλά στα πλαίσια του γενικότερου εσωτερικού χάους δεν τον πήρα κανένα τηλέφωνο να δω πού βρίσκεται.


(
Όχι, η χτεσινή βραδιά μόνο τσάι δεν είχε. Ευλογία και κατάρα το αλκοόλ: είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να ξεστομίσει ένας άνθρωπος όταν έχει πιει. Αλλά ρε γαμώτο, μη μου λέτε πράγματα που δεν ζήτησα να μάθω. Κάποια πράγματα προτιμώ να μην τα ξέρω. Μπορώ;)

11 comments:

  1. Χμ, τι σου είπανε και σου έπεσαν τα ωραία σου ροζ αφτάκια; (στο κουτσομπολιό εγώ κατευθείαν, πα πα πα)
    Καλή χρονιά! :)

    ReplyDelete
  2. Μπορεις πάντα να κλείνεις τα αυτιά σου και την ίδια στιγμή να απαγγέλεις συλλαβές χωρίς νόημα. Κομματάκι αυτιστικός τρόπος αλλά πετυχαίνει πάντα.
    Τον εφαρμόζω ΜΟΝΟ όταν μιλάνε γύρω μου για ταινίες (spoilers) που θέλω κι εγώ να δω.

    ReplyDelete
  3. Κουτσομπόλικο πσηφίο, δεν σε αναγνωρίζω. Πολλή παρέα με μιγαδικούς κάνεις τελευταία.

    lemon, εμείς τα τετράποδα δυσκολευόμαστε να κλείσουμε τ' αφτιά μας με τις μπροστινές πατούσες.

    (μεσονύκτιες κρυάδες)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Ιmmortalité10/1/11 18:30

    Σκέφτομαι πολύ σοβαρά αυτό που σκέφτεται ο/η absentminded...

    ReplyDelete
  6. Αν ήξερα τον τρόπο, θα πραγματοποιούσα πρώτα τις δικές μου επιθυμίες...

    ReplyDelete
  7. "Αλλά ρε γαμώτο, μη μου λέτε πράγματα που δεν ζήτησα να μάθω. Κάποια πράγματα προτιμώ να μην τα ξέρω. Μπορώ;"

    Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ την επόμενη μέρα...

    ReplyDelete
  8. Χαίρε(τε), Theorema :)

    Αν εννοείς ότι την επόμενη μέρα έχεις ξεμεθύσει, όταν μίλησα για αλκοόλ δεν αναφερόμουν στον δέκτη της πληροφορίας αλλά στον πομπό.

    ReplyDelete
  9. Immortalité12/1/11 17:32

    "Αλλά ρε γαμώτο, μη μου λέτε πράγματα που δεν ζήτησα να μάθω. Κάποια πράγματα προτιμώ να μην τα ξέρω. Μπορώ;"
    Πώς μπορείς να ζητήσεις να μάθεις κάτι που δεν ξέρεις ότι συμβαίνει; Τα περισσότερα πράγματα τα μαθαίνουμε χωρίς να τα ζητήσουμε και μετά καλούμαστε να διαχειριστούμε τις συνέπειες της γνώσης. Το αστείο (;) είναι ότι αυτά που επιδιώκουμε να μάθουμε μένουν καλά κρυμμένα. Ίσως κάποια στιγμή αφήσουν την ασφάλεια της σκιάς τους...

    Γιατί η σκέψη του/της absentminded χάθηκε;

    ReplyDelete
  10. Χάθηκε εξαιτίας τού μόνιμου και ανεξέλεγκτου χαρακτηριστικού μου να αλλάζω γνώμη 5 φορές το δευτερόλεπτο. Γράφω, μετανιώνω, τα διαγράφω κ.ο.κ.. Πάντως, ήταν όμορφη η σύμπτωση των σκέψεων μας και διαγράφοντας το σχόλιο, δεν ήθελα να εννοηθεί κάτι διαφορετικό.
    Ζητώ συγγνώμη και από τον Ανταλού για την όποια αναστάτωση.
    (κοριτσάκι είμαι.)

    ReplyDelete
  11. Κι εγώ, Ανδαλουσιανέ :)
    Καλημέρα!

    ReplyDelete