22 March 2011

daydreaming

Μυστήριο πράγμα τα όνειρα. Μπορεί οι σκέψεις σου την ημέρα να περιστρέφονται γύρω από ένα και μόνο πράγμα, κι όταν πέφτεις για ύπνο να βλέπεις ό,τι πιο άσχετο και παλαβό. Ας πούμε, βλέπεις στον ύπνο σου ότι έχεις βρει και ακούς ένα δισκάκι με τον ύμνο της Διεθνούς από τον Τέρι Γκίλιαμ και τον Τζον Κλιζ (με επιρροές από σπαγγέτι γουέστερν, γιατί ακούγονται δύο πυροβολισμοί, τους οποίους δέχεται ο ένας εκ των δύο Πάιθον), ενώ κανονικά θα έπρεπε να δεις κάτι σαν κι αυτό:

Μια ατρόμητη ραλίστρια διασχίζει την απέραντη αφρικανική σαβάνα, αφήνοντας πίσω της σύννεφα σκόνης, τρομαγμένες αντιλόπες και ιπποπόταμους με ανοιχτό στόμα· ύστερα όμως θα πέσει σε μπλόκο, θα της πάρουν το πολύπαθο Πόλο και θα βρεθεί σε ένα άθλιο αεροδρόμιο στη μέση του πουθενά να περιμένει το επόμενο αεροπλάνο για Ευρώπη, με μοναδική της συντροφιά τα διηγήματα του Πόε στα σουαχίλι κι έναν γραφικό ασπρομάλλη κύριο με πειραγμένες φωνητικές χορδές που πιστεύει ότι είναι τραγουδιστής...

8 comments:

  1. την επόμενη φορά που θα δεις στον ύπνο σου και θα ακούσεις το δισκάκι, φέρτο μαζί σου. το αγοράζω.

    ReplyDelete
  2. Όσο βλέπεις όνειρα που δεν σε κυνηγούν οπλισμένοι εχθροί ή κάτι κάτι αόρατο κακό, κι όσο ξυπνάς χωρίς να σε σκουντήσει κάποιος για να σε λυτρώσει ή κι ακόμα όσο δεν σηκώνεσαι επειδή βαριέσαι τα όνειρα, δεν έχεις τίποτε να φοβάσαι καλό μου chien.

    ReplyDelete
  3. lemon, λίγο δύσκολο το βλέπω, αλλά σύμφωνοι. Σε περίπτωση που δεν, συμβιβάζεσαι με βιβλίο; Τι λες για το Λέσχη «Η Αθηνάς»; Για τα διηγήματα του Λουντέμη μιλάω.
    (αν ποτέ βάλω tags στο μπλογκ, θα φτιάξω κι ένα που θα λέγεται no man's art)

    ReplyDelete
  4. Συν-επίκουρε, φοβάμαι ότι βλέπω και τέτοια όνειρα, ουκ ολίγα, και νομίζω πως έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατο παράδειγμα, και κορυφαίο δείγμα του είδους, η κυβερνοαφέντρα πωλήτρια.

    ReplyDelete
  5. όχι, το δισκάκι θα ήθελα παρακαλώ!!! Έχει όλα τα συστατικά που θα το κάνουν της αρεσκείας μου, παρ'ολο που θα 'χε πλάκα να διαβάσω ένα φρέσκο του Λουντέμη.

    ReplyDelete
  6. Πράγματι, τα πάντα όλα: μουσική, επανάσταση, κινηματογραφοφιλία, σουρεαλιστικό χιούμορ. Μόνο το σεξ λείπει (λέμε τώρα).

    ReplyDelete
  7. Το σεξ δεν λείπει ποτέ!

    ReplyDelete
  8. Πολύ σωστά. Εν προκειμένω, είναι προφανές ότι υπάρχει λανθάνουσα ερωτική έλξη μεταξύ Γκίλιαμ και Κλιζ.
    (πάω να βάλω θερμόμετρο)

    ReplyDelete